Дата придбання послуги: 02 жовтня 2012 Написано: 24 березня 2013 |
Турфірма: Вилмат (Полтава) Вид послуги: экскурсионный тур |
Були постійними клієнтами 8!!! років! але останній раз, придбавши тур до В'єтнаму не отримали ні туру, ні грошей, ні вибачень за ненадану послугу. зустрічі, а до цього вперто не хотіли з нами розмовляти по телефону. Потім правда сказали, що турфірма нам нічого не винна. НЕ рекомендуємо !!!
Усім хто виявив інтерес до теми офіційний коментар:
Справді, ця ситуація сталася з одним з наших постійних клієнтів, якого ми обслуговували не один рік. Тури в США, ПАР, Камбоджу - активна життєва позиція і пристрасть до подорожей були передумовами того, що він віддавав перевагу не звичайним турам.
Восени 2012 року наш клієнт вирішив відвідати чергову країну і звернувся з проханням відправити в рекламний тур як «співробітника нашої агенції». Вибрав цікавий тур за досить привабливою ціною «організований» одним із туроператорів Justtravel (вул. Шота Руставелі, 44, оф. 80) – як уже досвідчений турист він кілька разів зв'язався з Justtravel уточнити деталі – потім попросив зробити для нього заявку, вніс гроші у касу та тур було оплачено через розрахунковий рахунок. Із загальної суми до доходу фірми залишилося 200 грн. для отримання операційного прибутку.
Але за 2 тижні до вильоту офіс оператора Justtravel несподівано замовк.
Турагенти говорять про те, що рекламний тур був повністю закритий, тобто всі заплановані місця були продані, проте ніхто жодних повідомлень про відміну туру не отримував. Сайт компанії "Justtravel" не працює, менеджери компанії говорять про те, що їх було звільнено ще 19 жовтня і вже мають трудові книжки на руках! Цитуємо листування з одним із менеджерів: "На жаль, нашої компанії вже не існує..."
Телефон директора Мельник Тетяни Анатоліївни вимкнено. Дуже "професійний" підхід до проблеми: немає мене - немає проблеми. Жодних пояснень, вибачень та обіцянок. Чи не прощаючись.
У середу, 31 жовтня, нікого з представників Justtravel на місці вже не було.
10 жовтня 2012 року подано заявку в УБОЗ м. Полтави та м. Києва з проханням порушити кримінальну справу та відшукати керівництво компанії "Justtravel" станом на 17.05.13 офіційну відповідь – бачитися слідство.
Як компенсацію клієнту були запропоновані тури зі знижками, часткова компенсація його фінансових втрат, а також «позаштатному співробітнику фірми»
комісія з турів всім його знайомих. Але чомусь його зазвичай доброзичлива усмішка змінилася маскою байдужості і не бажання брати посильну участь у тому, щоб виправити ситуацію. І тепер наш «менеджер» і великий любитель рекламних турів із погрозами вимагає негайно вийняти з кишені 10800+3% за кожен день прострочення,
також рясно поливає брудом на форумах, пише відгуки про нашу роботу і насилає будь-які перевірки.
На жаль, коли зв'язків із представниками Justtravel немає, домогтися справедливості буде складно — процес розгляду претензій може затягтися на невизначений період.
Шанси отримати компенсацію за банківською гарантією (у туроператора вона становить 20 тис. євро) поки що малоймовірні. «Згідно зі статтею №15 Закону України «Про туризм» ця сума гарантії поширюється лише на компенсацію збитків громадян-споживачів, тобто. туристів». Зараз ведуться робота з визнання компанії банкрутом, а також пошуки Мельник Тетяни Анатоліївни за допомогою співробітників УБОЗу.
У чому кидалове?...........
Всем кто проявил интерес к теме официальный комментарий:
Действительно данная ситуация произошла с одним из наших постоянных клиентов, которого мы обслуживали не один год. Туры в США, ЮАР, Камбоджу – активная жизненная позиция и страсть к путешествиям были предпосылками к тому, то он отдавал предпочтение не обычным турам.
Осенью 2012 наш клиент решил посетить очередную страну и обратился с просьбой отправить в рекламный тур как «сотрудника нашего агентства». Выбрал интересный тур по довольно привлекательной цене «организованный» одним из туроператоров Justtravel (ул. Шота Руставели, 44, оф. 80) – как уже опытный турист он несколько раз связался с Justtravel уточнить детали – затем попросил сделать для него заявку, внес деньги в кассу и тур был оплачен через расчетный счет. С общей суммы в доход фирмы осталось 200 грн. для получения операционной прибыли.
Но за 2 недели до вылета офис оператора Justtravel неожиданно замолчал…
Турагенты говорят о том, что рекламный тур был полностью закрыт, то есть все планируемые места были проданы, но, тем не менее, никто никаких извещений об отмене тура не получал. Сайт компании "Justtravel" не работает, менеджеры компании говорят о том, что они были уволены еще 19 октября и уже имеют трудовые книжки на руках! Цитируем переписку с одним из менеджеров: "К сожалению нашей компании уже не существует..."
Телефон директора Мельник Татьяны Анатольевны отключен. Весьма "профессиональный" подход к проблеме: нет меня – нет проблемы. Никаких объяснений, извинений и обещаний. Не прощаясь.
В среду 31 октября никого из представителей Justtravel на месте уже не было.
10 октября 2012 подана заявка в УБОП г. Полтавы и г. Киева с просьбой возбудить уголовное дело и отыскать руководство компании "Justtravel" по состоянию на 17.05.13 официальный ответ – видеться следствие.
В качестве компенсации клиенту были предложены туры со скидками, частичная компенсация его финансовых потерь, а так же как «внештатному сотруднику фирмы»
комиссия по турам для всех его знакомых. Но почему-то его обычно дружелюбная улыбка сменилась маской безразличия и не желания принимать посильное участие в том, что бы исправить ситуацию. И теперь наш «менеджер» и большой любитель рекламных туров с угрозами требует немедленно вынуть из кармана 10800 +3% за каждый день просрочки,
вдобавок обильно поливает грязью на форумах, пишет отзывы о нашей работе ну и конечно насылает всякие проверки.
К сожалению, когда связи с представителями Justtravel нет, добиться справедливости будет сложно — процесс рассмотрения претензий может затянуться на неопределенный период.
Шансы получить компенсацию по банковской гарантии (у туроператора она составляет 20 тыс. евро) пока маловероятны. «Согласно статье №15 Закона Украины «О туризме» эта сумма гарантии распространяется только на компенсацию убытков граждан-потребителей, т.е. туристов». Сейчас ведаться работа по признанию компании банкротом, а так же поиски Мельник Татьяны Анатольевны с помощью сотрудников УБОП.
В чем кидалово?...........
Читаю вашу відповідь (правда вже після того, як звернувся у відповідні органи спромоглися, а до того повний ігнор був) і сльозу вибиває від того, як же я погано з такими чесними і правильними вчинив! Я виклав свою позицію, ви свою-читачам вибирати, кому вірити, зараз ви можете говорити все, що завгодно, але головним у різних оповіданнях для читача буде те, що якщо вже постійний клієнт йде на такі заходи, значить щось його таки допекло ! Сперечатися з вами не збираюся, ви правду й так знаєте, які б подачі ситуації ви зараз не подавали, а для тих, хто перш, ніж вибрати у кого купити путівку, звертається до інтернету коротко прокоментую вищевикладений лист.
1) ПАР? Камбоджі? Ви навіть не знаєте, що я не був у цих країнах)) Уважне ставлення до клієнта)
2) Тур не я вибрав, а ви мені запропонували. А рекламний, а не екскурсійний, так він теж не безкоштовний, та й ваша комісія не 200 грн, це навіть з різниці сплаченого і перерахованого вами видно, та й не кожному з вулиці рекламник пропонується- ми знаємо, що була низка питань, вирішених з моєю допомогою і приніс (і що приносить) фінансові вигоди Вілмату і вельми чималі! Навіть за це мені треба було мовчки повернути гроші і далі розбиратися з оператором. У будь-якому випадку, за роки моїх та моїх близьких поїздок у звичайні тури з повноцінною вашою комісією, (я ж знижок ніколи не отримував), вони зароблені були, та й на майбутнє при сприятливому для мене наслідку (який завжди на словах вами декларувався) - б відбилися ще неодноразово!
3) " Зв'язувався з оператором " - коли вже смаженим запахло - ось тобі, Ігоре, телефон - дзвони, а то я чогось не зрозумію ситуацію.
4) "Дуже "професійний" підхід до проблеми: немає мене - немає проблеми. Ніяких пояснень, вибачень і обіцянок." - один на один як з вашого боку зі мною, аж поки я через п'ять (!) місяців не запитав, як далі бути і що з грошима моїми. І що я отримав у відповідь? Пункт п'ять!
5) Спочатку звучав так-наводь до мене клієнтів (розвивай мій бізнес) і отримуй з них комісію, поки не погашу борг. З таким успіхом можу пропонувати картки банку, отримуючи з них комісію, або рекламувати... страхову компанію на тих же умовах. Після моєї пропозиції погасити половину боргу путівкою в Європу мені був запропонований тур за ціною рівно на 25% вище, ніж у іншої турфірми !!!!! 5028 грн проти 4013 (з цих 4013 ще й офіційна комісія належить вам!) Не погана "знижка"!!! На моє запитання пояснити різницю відповідь була лаконічною і майже дослівно: "Не подобатися, нічого не отримаєш! Іди... до суду!" що я зроблю за вашою рекомендацією.
6) Маса (?) Перевірок - це одна (!) З товариства захисту споживачів, які марно намагалися виправити ситуацію, і, природно, не отримавши бажання розраховуватися, виписали вам штраф, а мені підказали написати заяву, в якій відображено що я за законом про захист прав споживача повинен отримати від Вілмата компенсацію ( У розмірі ..., починаючи з ..., Не більше ніж ...) всього 100% від суми.
Що далі? Суд? Якщо це було вашим рішенням, нехай так і буде. Звичайно, ваш розрахунок очевидний - численний суддівський корпус, що подорожує від Вілмата не дозволить відбутися "несправедливості"! Поживемо побачимо.
Читаю ваш ответ (правда уже после того, как обратился в соответствующие органы удосужились, а до того полный игнор был ) и слезу вышибает оттого, как- же я плохо с такими честными и правильными поступил! Я изложил свою позицию, вы свою- читателям выбирать, кому верить, сейчас вы можете говорить все , что угодно, но главным в разных рассказах для читателя будет то, что если уж постоянный клиент идет на такие меры, значит что- то его таки допекло! Спорить с вами не собираюсь, вы правду и так знаете, какие- б подачи ситуации вы сейчас не подавали, а для тех, кто прежде, чем выбрать у кого купить путевку обращается к интернету вкратце прокомментирую вышеизложенное письмо.
1)ЮАР? Камбоджа? Вы даже не знаете, что я не был в этих странах)) Внимательное отношение к клиенту)
2) Тур не я выбрал, а вы мне предложили . А рекламный , а не экскурсионный, так он тоже не бесплатный, да и ваша комиссия не 200 грн, это даже с разницы уплаченного и перечисленного вами видно, да и не каждому с улицы рекламник предлагается- мы -же знаем, что был ряд вопросов, решенных с моей помощью и принесший ( и приносящий) финансовые выгоды Вилмату и весьма немалые! Даже за это мне нужно было молча деньги вернуть и далее разбираться с оператором. В любом случае, за годы моих и моих близких поездок в обычные туры с полноценной вашей комиссией, (я ведь скидок никогда не получал),они заработаны были, да и на будущее при благоприятном для меня исходе ( который всегда на словах вами декларировался )они- б отбились еще не раз!
3) "Связывался с оператором"- когда уже жареным запахло- вот тебе, Игорь, телефон- звони, а то я чего- то не пойму ситуацию.
4)"Весьма "профессиональный" подход к проблеме: нет меня – нет проблемы. Никаких объяснений, извинений и обещаний."- один в один как с вашей стороны со мной, аж пока я спустя пять (!) месяцев не спросил , как дальше быть и что с деньгами моими. И что я получил в ответ ? Пункт пять !
5) Изначально звучал так- приводи ко мне клиентов ( развивай мой бизнес ) и получай с них комиссию , пока не погашу долг. С таким успехом могу предлагать карточки ...банка, получая с них комиссию, или рекламировать... страховую компанию на тех же условиях. После моего предложения погасить половину долга путевкой в Европу мне был предложен тур по цене ровно на 25 % выше, чем у другой турфирмы!!!!! 5028 грн против 4013 ( с этих 4013 еще и официальная комиссия полагается вам ! ) Не плохая "скидка" !!! На мой вопрос объяснить разницу ответ был лаконичным и почти дословно :" Не нравиться, ничего не получишь! Иди... в суд!" что я и сделаю по вашей рекомендации.
6) Масса(?)проверок- это одна (!) из общества защиты потребителей, которые тщетно пытались исправить ситуацию, и , естественно, не получив желания рассчитываться, выписали вам штраф , а мне подсказали написать заявление , в котором отражено что я по закону о защите прав потребителя обязан получить от Вилмата компенсацию ( В размере... , начиная с ... ,не более чем...) итого 100 % от суммы.
Что дальше? Суд? Раз это было вашим решением, пусть так и будет. Конечно, ваш расчет очевиден- многочисленный судейский корпус , путешествующий от Вилмата не позволит свершиться "несправедливости " ! Поживем - увидим.