Відгук про турфірму Grekodom Development (Київ)

Не повторюйте чужих помилок із компанією Грекодом!

Дата придбання послуги: 01 грудня 2015
Написано: 16 серпня 2016
1.0
Турфірма: Grekodom Development (Київ)
Вид послуги: оформление визы, другие услуги

Ситуація №1:

У жовтні 2015 року ми звернулися до Київського офісу компанії Грекодом (Музенідіс Груп) з проханням допомогти в оформленні посвідки на проживання в Греції. Наше прохання було перенаправлено в "юридичний відділ" компанії Грекодом у Салоніках, Греція. Зібравши всі необхідні документи та надіславши їх скани, ми отримали підтвердження повноти зібраного пакета та 28 грудня зробили передоплату за послуги у розмірі 2500 євро та надали всі оригінали документів для перевірки. Після оплати нам було обіцяно призначити дату прийому у консульстві у Києві. З другого письмового нагадування, а також зауваження, що документи мають строк валідності у 3 місяці, нам вдалося отримати дату та час прийому у консульстві. Також повідомили, що присутність усієї сім'ї є обов'язковою: я, чоловік, дитина 9 років.

Перше питання в консульстві, яке нам поставили: "навіщо Ви привезли дитину в п'ятнадцятиградусний мороз до Києва? У його присутності немає жодної потреби!" Після цього нам повідомили стандартний список документів, обов'язковий для подання на отримання ВНП – у нас не вистачало половини, як виявилося. Про все було розказано Грекодому - співробітники "юридичного відділу" навіть не вибачилися за свої помилки, сказали дозбирати документи, надіслати їм скани, як будуть готові, і їхати знову до Консульства, що ми зробили вже в лютому. Дату прийому призначав "юридичний відділ". П'ятниця.

У Грецькому Консультстві у Києві здивувалися, що ніхто не записував, але люб'язно погодилися прийняти нас, т.к. згадали, що ми вже пробували. Окремо хочу висловити подяку співробітникам Консульства: це були єдині люди, які нам надавали професійну кваліфіковану допомогу: коротко та завжди у справі. Розглянувши наш пакет документів, співробітники Консульства поінформували нас: 3 (ТРІ!!!) дні тому змінилися правила подання документів - довідка з податкової інспекції про доходи та сплачені податки, а також медичні довідки мають бути апостильовані (так, зараз здивуються всі ті, хто бував на семінарах Грекодома - довідка з податкової обов'язкова! Якби ми приїхали на 3 дні раніше - проблем ніяких не виникло б, але зараз вони готові піти назустріч, прийняти документи, якщо ми зобов'язуємося довезти необхідні документи найближчим часом. Інакше нам особисто було обіцяно штамп про відмову у візі у трьох паспортах. До кінця терміну валідності наших документів залишався тиждень – ми реально розуміли, що можемо запізнитися і чим ми ризикуємо. Вийшли з Консульства і ще раз проконсультували "юридичний відділ" Грекодома про те, як має виглядати стандартний пакет документів, а також люб'язно запропонували їм: надати письмовий план подальших дій із гарантією відповідальності з їхнього боку, або повернути гроші з урахуванням завданих збитків некваліфікованими діями. "Юридичному відділу" Грекодома знадобилося понад чотири години, щоб сказати нам: "Ми домовилися, ви можете приїхати до Києва у понеділок і залишити документи. Апостилі поставте пізніше, але треба це зробити дуже швидко". Наше здивування з приводу того, що ми самі їм говорили те саме, а також причини нашої відмови від цього варіанта були повністю проігноровані. План дій та гарантії ніхто, природно, не надав. Таким чином, за все наше спілкування з "юристами" Грекодома, нам жодного разу не було надано кваліфікованої юридичної допомоги. По суті, ми консультували Грекодом, а не вони нас.

Повернувшись до Харкова, багатогодинні переговори з "юристами" були описані за допомогою електронної пошти - нульовий результат, плану дій немає, "юристи" припинили спілкування з нами.

Ця ситуація була доведена до керівництва Музенідіс Груп та Грекодома. На жаль, крім безпідставних звинувачень, жодної допомоги чи конкретики не надано, як і плану дій. Десятки наших листів на всі можливі адреси про перехід у конструктивне русло проігноровані. Компанія Грекодом не має у своєму штаті юристів та не надає юридичних послуг – була нам відповіддю. На самому початку ми отримали лист з Київського офісу компанії Грекодом, що наш запит перенаправляється до їхнього "Юридичного відділу", потім листа, в якому дівчина представляється співробітником "Юридичного відділу". Але так званим "Юридичним відділом" виявилася абсолютно інша юридична особа, як з'ясувалося пізніше, до якої компанія Музенідіс, а тим більше Грекодом, стосунку не має.

Ситуація №2:

У січні 2015 року ми з чоловіком звернулися до Грекодома з проханням підібрати квартиру в Салоніках. Нам було обіцяно, що підберуть варіанти і, коли ми приїдемо, протягом 3-х днів все покажуть. Але це виявилося зовсім не так. Співробітник Грекодома лише на 4-й день зволив приїхати до нас у готель після дзвінка до московського офісу.

Жодних варіантів запропонувати не зміг і заявив, що йому потрібна пара днів на підбір. У підсумку ми самі вибрали варіанти з їхнього сайту і, подивившись обрані нами варіанти, зупинилися на одній із квартир. Оформили довіреність на їхнього юриста. Нам було обіцяно, що протягом одного місяця квартира буде оформлена на нас, що буде проведена повна перевірка квартири на відсутність заборгованостей з комуналки, юридична чистота квартири. Довіреність ми оформили на початку лютого 2015 року. Остаточний договір купівлі-продажу був підписаний від нашого імені лише на початку червня 2015 року! Протягом 4 місяців нас запевняли, що триває повна перевірка квартири на відсутність боргів, збираються всі необхідні документи, що податкова видала власнику неправильну довідку і тепер чекаємо на правильну тощо. Як виявилося, обіцяної нам повної перевірки не проводилося і всі борги від попереднього господаря так і залишилися. Після повідомлення Грекодома про те, що квартира, нарешті, оформлена, ми зраділи. Домовилися з їхнім представником, що вони передадуть документи та ключі від квартири до найближчого до нас офісу (знаходиться за 400 км від нашого міста). У призначений день ми приїхали за документами та ключами, але в офісі нічого не виявилося, ніхто навіть не був у курсі, що мають приїхати люди за документами та ключами. В результаті, ми повернулися додому ні з чим. Це ще раз до слова про ставлення компанії до своїх клієнтів.

Оскільки квартира у Салоніках знадобиться нам через кілька років (купували для дитини), ми вирішили здати її у тривалу оренду. Враховуючи, що документи на квартиру Грекодом все ж таки оформив, ми якось «розслабилися» і вже перестали згадувати про тривале оформлення. У серпні 2015 р. ми прийшли в грецький офіс компанії, щоб з'ясувати всі питання про можливість здачі квартири в оренду, як діє компанія, якщо орендар не платить, наскільки вона допомагає орендодавцю вирішувати проблеми, як часто бувають проблеми з орендарями. Співробітниця Грекодома (не буду поки що називати прізвища співробітників) нас запевнила, що вони ретельно підбирають орендарів і, що подібний випадок у них був лише один раз і їхні юристи швидко вирішують подібні проблеми. Мабуть, «розслабилися» ми надто сильно й уклали договір із Грекодомом на здачу в оренду нашої квартири.

Наприкінці серпня співробітниця Грекодома (з якою ми обговорювали всі питання до цього моменту і далі у відгуку йдеться про неї) зателефонувала нам і сказала, що знайшла грецьку сім'ю з дитиною (лише надалі з'ясувалося, що це брехня), платоспроможну та порядну, яка переїжджає з острова до Салоніки. Ми погодилися на підписання із ними договору. Після укладення договору з орендарем ми якраз і дізналися про борги попереднього господаря (наприклад, за електроенергію близько 600 євро).

До грудня 2015 року орендар сплачував оренду згідно з договором. У грудні співробітниця Грекодома написала нам і повідомила, що в електрощиті в нашій квартирі сталося загоряння і тепер ми повинні заплатити 280 євро за ремонт щитка та 120 євро за складання нового електромонтажного плану, який видається раз на 14 років на кожну квартиру. Ми їй сказали, що якщо шкода нашому майну була завдана в період проживання орендаря, то він і має сплатити за ремонт. Але співробітниця Грекодома заявила нам, що «за грецьким законодавством орендар може містити хоч скільки електроприладів». У Греції виявляється закони фізики не діють! Після тривалих суперечок нам довелося погодитися на ремонт електрощита в рахунок орендної плати і дати гроші на план, оскільки орендар платити відмовлявся і з'їжджати з квартири теж не збирався, а співробітниця Грекодома зайняла позицію «за орендаря». Ці гроші орендар, як з'ясувалося, просто привласнив собі і нічого не зробив, ні заміну щитка, ні електромонтажний план.

У квітні 2016 року орендар перестав платити нам за оренду квартири. Ми звернулися до Грекодом із проханням надати нам підтримку у вирішенні цього питання, але співробітниця Грекодома заявила нам, що не бачить тут жодної проблеми, тому що затримка невелика, а юристи починають працювати, коли затримка три і більше місяця (хоча до укладання з ними договору , казала нам, що у разі несплати їх юрист одразу пише листа на ім'я орендаря і питання вирішується).

Наприкінці травня орендар сказав представникам Грекодома, що 3 червня з'їде з квартири і нібито передасть усі борги з оренди та комуналки представнику компанії Грекодом. В результаті ні 3-го ні 4-го ні 5-го ніхто так і не зв'язалася з нами і не відповідав на листи, надіслані на електронну пошту.

6 червня співробітниця Грекодома зволила відповісти та заявила, що з орендарем вони не зустрічалися, оскільки 3 червня він не зміг, він працював. Потім вона раптом заявила, що зараз на квартирі знаходиться співробітник Грекодома, орендар з'їхав 3 червня, залишивши ключі під килимком (!) і що з квартирою все гаразд, потрібне лише прибирання. Співробітник надіслав нам на електронну пошту кілька фото настільки поганої якості, що на них неможливо було нічого розгледіти.

У середині червня 2016 року ми прилетіли до Салоніки та поїхали на квартиру. Тоді ми і виявили, що в одній з кімнат повністю відсутні меблі! У нас вкрали

4 крісла, диван, журнальний столик. Це були найкращі меблі у квартирі.

Коли ми приїхали в офіс і повідомили співробітниці Грекодома про крадіжку, вона набрала номер телефону орендаря, поговорила з ним і заявила нам, що орендар сказав що, у квартирі було всього 2 крісла (загалом, у договорі було перераховано всі меблі та орендар підписався під цим).

Таким чином, виходить, що співробітники Грекодома покривали крадіжку або її самі вчинили, інакше навіщо їм заявляти нам, що з квартирою все гаразд, коли неозброєним оком видно, що там немає половини меблів!

Ми звернулися до юридичної фірми за консультацією. Адвокат, подивившись договір, сказав нам, що до договору вписано громадянку, яка має грузинський паспорт, а також з'ясувалося, що податковий номер у договір вписано не її. Адвокат сказав, що ця жінка знаходиться на території Греції, швидше за все, нелегально. Співробітниця Грекодома (ледве стримуюсь, що не писати прізвища) не могла не бачити паспорта орендарів. Крім того, адвокат сказав, що договір складено юридично неписьменно і переклад російською мовою не відповідає грецькій!

Переговори зі співробітниками Грекодома, включаючи людей, які представляються директорами Грекодома, ні до чого не привели досі, тому що їм мабуть глибоко наплювати на клієнтів, а такі поняття як чесна робота та репутація компанії їм, мабуть, не знайомі!

Якщо не хочете проблем, ніколи не звертайтеся до цієї так званої компанії!

Інші відгуки про турфірму