Очень надеялись на Египет в этом году, но не сложилось.
Долго выбирали отель, остановились на этом.
Бронировали через букинг, трансфер самостоятельно через gettransfer. com
Ну что сказать? Отель полностью оправдал ожидания!
Это, конечно, не 5, но 4 с плюсом точно!
Мы сейчас здесь, пошли вторые сутки и я однозначно могу его рекомендовать.
Заселение прошло быстро, есть русскоговорящие девушки на ресепшене. Все рассказали, объяснили, показали на схеме, - отлично!
Отель не огромный, но и не маленький. Приятная территория, есть, где пройтись. Все ухожено, подсвечено. Перемещения по отелю не напрягают.
По левой стороне от ресепшена - проход к главному ресторану и морю. По правой- ряды маленьких двухэтажных домиков, по три номера на этаж. Располагаются каскадом один чуть выше другого.
Выглядит очень приятно, нет ощущения огромного отеля, очень уютно.
Плавный спуск от ресепшена к пляжу.
Пляж отличный - мелкий песочек. Заход в воду очень пологий, Слева- справа ряд буйков, обозначающих камни.
Заход расчищен, встречаются редкие вкопанные в песок, гладкие камни, которые не представляют опасности для ног. Кораллки не нужны. Ежей нет. Все безопасно.
Глубина, когда не достаешь дна - уже у самых буйков, за котрыми курсируют катера.
Заехали мы 19.10. Море - 25 градусов, днем воздух 25-27. Но утром и вечером прохладно. Нужно взять что-то теплое.
Бассейны теплые. Ребятня плещется вовсю.
Места с раннего утра заняты немцами.
На пляже много лежаков, найти свободный - не проблема.
Кухня прекрасная. Все очень вкусно, глаза разбегаются от выбора блюд, все хочется попробовать. Есть и рыба, и мясо, это все-таки Турция, а не Египет. Приготовлено все очень вкусно!
Очень вкусное мясо, индейка, баранина, ростбиф и т. д. Все аппетитное, хочется все попробовать!
Официанты очень шустрые, ждать не приходится. Сел за столик- сами подбегают.
Проблем с общением нет, хоть и ориентированы они на немцев. Понимают и английский, и русский, и язык жестов.
На этапе выбора напрягало то, что здесь не накладываешь сам, все делают люди за стеклом.
По факту оказалось, что это вообще не проблема. Указал пальцем, показал, сколько нужно и порядок. Даже лучше, чем обычный шведский стол.
Вообще не напрягает.
Единственное, при входе нужно надеть маску- сделать вид, что «соблюдаешь».
Во всех остальных местах никого это не беспокоит. Нигде ее носить не нужно.
Домики стоят очень близко друг к другу, балконы рядом. Но вид отовсюду прекрасный. Есть главный корпус, но вот туда точно не надо - там под ним ресторан и постоянный звон тарелок.
В домиках - очень приятно!
Номер не убитый. Но очень маленький.
Двойная кровать, очень комфортный приятный матрас. Подушки высокие, но мягкие. В целом- отлично!
Холодильник стандартный, маленький. Холодит слабо, как везде.
В нем мини-бар, пополняется бесплатно.
Две больших бутылки воды, две газировки, два пива 0.33, две маленьких бутылочки воды. Это бесплатно.
Есть чайник, нормальный, невонючий, бокалы, чашки, растворимый кофе Nescafe и чай.
Сахар.
Все пополняется.
Дополнительно можно попросить в столовой или взять самому.
Кофе во всех барах так себе. Похож на растворимый с добавлением натурального, типа Millicano.
Алкоголь - местный, так себе. Коктейли во всех барах вкусные за счет сиропов, но практически безалкогольные. Тем, кому нужно, рекомендую брать коктейль и чистую «водку». И самому добавлять. Местный «коньяк» ужасен.
Обмен пляжных полотенец по схеме- убрали номер, положили новые. Старые бросил на пол- унесли. Не так, как везде.
Общее ощущение- отличный отель. Все очень душевно, приятно и вкусно.
Из наших посещенных «все включено» в Египте и Турции этот пока лучший.
Это, конечно не люксовый «пять», но 4+ - точно!
Минусы? Пока не обнаружили.
Отель стоит на большой улице. Направо/налево есть все, что нужно. Магазинчики, аптеки, кафешки.
Вдоль пляжа- бесконечный променад до Сиде.
Маршрутки, такси, все есть.
Пока вот так.
После возвращения дополню.
Приезжайте сюда, будет хорошо!

+ Заезд - девушки на ресепшне приветливые, все говорят по русски, английски, немецки. Все рассказали показали. Подняли категорию номера бесплатно! Возле ресепшна есть магазин с сувенирами, сигаретами, пляжными принадлежностями - но все дороже в 1.5-2 раза чем за территорией отеля. В номер завезли на автомобиле, сумки доставили, все супер.
+ Номер - жили над рестораном, номер 430, кондиционер, ТВ, чайник, кофе-чай, мило, шампуни. В номере все чистое, целое, дизайн приятный, в пастельных тонах, много натурального камня. У нас было две кровати одноместных + два дивана. В номере балкон. Сейф бесплатно. Звукоизоляция между номерами отличная – соседей не слышно. Немного слышно людей в коридоре через входную дверь, но в общем то не мешает.
- в номере нету зубных щеток и зубной пасти, нужно брать свою.
+ Территория - огромная, зеленая, все с натурального камня - мрамор, песчаник. Очень круто. Территория и дизайн отеля стоит на уровне Sheraton Porto Cervo на Сардинии, только там цена в раз 10 больше. Спуск к пляжу - есть ступеньки. На территории несколько бассейнов, небольшой аквапарк (4 горки) - работает несколько часов утром и несколько часов после обеда, бассейн река. По территории приятно прогуляться вечером. Вся территория под охраной - и со стороны улицы и со стороны пляжа, охранники 24/7, безопасность на высоком уровне, посторонних нет.
+ Посетители отеля - в основном русские и немцы. Много семейных пар, много пенсионеров. Все культурно, спокойно, алкоголиков нет. По ощущениям заполнение отеля процентов 30-50%, на пляже и возле бассейнов занято не больше 20-30% мест, наличие людей не ощущается вообще. Возле бассейнов постоянно спасатели, следят за детьми, думаю оставлять детей не страшно.
+ Безопасность и COVID - персонал ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО в масках, на баре, ресторане и официанты - еще и в перчатках и защитных щитках. Температуру мерят при каждом входе на территорию отеля, при входе в ресторан также. В ресторане не обслужат без маски, что плюс.
+ Море - пляж большой, места есть всегда, заход в море с камнями - мне не критично, нужно просто бить осторожным. Очень желательно иметь аквашузы. Также можно пойти на соседние пляжи - там заход в море получше. Смотреть в море неначто, так что снорклинг не пойдет.
+ Питания - питания в целом очень хорошее - 10+ видов салатов, куча зелени, несколько гарниров, несколько видов мяса, всегда минимум один-два вида рыбы, есть диетические блюда, сладкое также супер. Очередей на раздаче нету, порции норм. Из недостатков - почти нету морепродуктов (кроме рыбы, один раз давали кальмаров), соки - не очень, особенно апельсиновый и ананас. Кофе ужасное, нужно брать либо кофе по-турецки, либо идти на бар в лобби – там кофе +- по качеству.
График питания – завтрак с 7 до 10, обед с 12.30 до 14.30, ужин с 19.00 до 21.00. На баре возле бассейна – перекус с 12 до 16 (картошка, гамбургер, салат), сладкое возле бассейна с 16.30 до 17.30.
Мороженное – несколько видов возле бассейна после 12.00
Также возле пляжа – небольшой бар с пивом и напитками (вода, кола и т. д. )
+ Ресторан La Carte – есть два ресторанна – морской и турецкой кухни. Внимание (!!! ) – одно посещение бесплатное, но рестораны работают на два отеля – Melas Holiday Village и Melas Resort, так что место бронируйте сразу как заселитесь. Ми отложили броннирование на последок и неуспели – все было занято на несколько дней вперед.
+ Алкоголь - алкоголь откровенно так себе, коктейли 50/50 смотря какой, в основном пили пиво, вино, джин-тоник или мохито. Алкоголь только местный. Также качество коктейлей зависит от бармена.
+ СПА – спа центр расположен в отеле Melas Resort (два отеля рядом, и у них общая территория). Как я понял, в СПА входит только хамам. Мы брали хамам + массаж за 50USD на человека – немного дорого, но очень понравилось. После массажа еще день болела шея.
+ Персонал - персонал приветлив, никто не хамил, большинство понимает русский/английский, проблем в общении нет. Иногда по настроению оставляли чаевые (1 доллар или 10 лир).
+ Возле отеля есть магазины, очень крутая набережная, к старому городу Сиде 30-40 минут прогулочным шагом, постоянно гуляли вечером.
+ Анимация-развлечения – в целом понравились, анимация каждый день в 21.15. Акробаты, камеди-шоу, фокусники, живая музыка. В целом интересно, но ничего такого ВАУ нету.
В общем, ожидали худшего, очень приятно удивлены, обязательно посетим отель еще раз.

Дата відпочинку: 02.06.-09.06 2019 року
Склад: Я, жінка, син 4 роки.
Почну з найбільш хвилюючих питань:
1. КАМНІ В МОРІ.
Вони дійсно є. Їх достатньо. АЛЕ! Жодних незручностей вони нам не створили. По перше: готель бореться з цією проблемою і намилює дно. По друге: є місце де камні відсутні. ЛАЙФХАК: купайтеся на території готелю Melas Resort (це офіційно дозволено) навпроти головного входу в Melas Resort. Йдете від Melas HoliDay Village, проходите вхід навпроти вишки, де сидить рятівник і заходите на наступний вхід на пляж.
2. ВАЙ-ФАЙ.
Проблем не було. Прекрасно тягнув в номері, ресторані. Також можна було зловити на рецепшн та малому амфітеатрі. Якщо ж Вам потрібно завжди і всюди інтернет, то, варто придбати мегабайти від Вашого оператора або турецьку сімкарту.
А тепер детальніше:
3. НОМЕР.
Поселили швидко. Правда ми приїхали в готель близько 14:00. В номер відвезли на електромобілі, допомогли з чемоданами.
Нам надали кращий номер по категорії ніж був заявлений. Номер просторий. Все працювало відмінно. Велике ліжко, де ми зручно спали втрьох. І два дивани, на яких можуть спати дорослі.
В номері: фен, чайник, кондиціонер. Видають два електронні ключі.
Номер над основним рестораном, балкон виходить на Melas Resort. Так не на море, не на басейн, АЛЕ номер постійно був у затишній тіні і завжди можна було з приємністю вийти на балкон, навіть в обід. Так, як наша дитина погано переносить кондиціонери, то для нас – це було дуже добре. (Кондиціонер працював справно – перевіряли)))
В номері безкоштовний сейф, достатня кількість рушників і пляжні рушники. Пляжні рушники можна один раз поміняти безкоштовно, далі обмін – 1 Євро за рушник.
Міні-бар – при заселенні було: два пива 0.33, Кола 1 л, Фанта 1 л., негазована вода 2 по 1.5 л., газована вода 2 по 0, 33. Одне поповнення аналогічним набором безкоштовне. Також присутні в номері чайник, чай, кава, цукор, мак-кофе.
Прибирання – щоденне. Все чітко та якісно. Поповнюють шампуні, гель, папір.
4. ТЕРИТОРІЯ.
Велика, зелена територія. Безліч дерев та квітів. Все доглянуто. Садівники працюють на відмінно. Є де прогулятися. Безліч місць, де можна сховатися від сонця. На території бігають маленькі ящірки (не лякайтесь, вони безобідні). До речі, на камнях в морі можна побачити крабів. ЛАЙФХАК – беріть булочки, вони їх люблять.
5. МОРЕ, ПЛЯЖ.
Середземне море як завжди прекрасне. В час нашого відпочинку в перші дні були хвилі, а потім море було спокійне. Варто зазначити, що море в цей час зранку не «парне молоко». Потрібно було звикнути до води. Все таки температура вночі опускалася до 16-17 градусів. Але це не значить, що діти не купалися. Купалися. Всі.
Море прогрівалося після обіду. А в останні три дні було просто неймовірно тепле. Думаю, що вже в середині червня море буде завжди добре прогріте.
Ми свідомо, їхали в цей час, бо не любимо великої спеки. Температура вище 30-31 не піднімалася і легко переносилась. А вночі комфортно спалося без кондиціонера. Навіть в 15:00-16:00 можна було йти до моря чи басейну.
Пляж широкий, великий. Лежаків завжди вистачає всім. Вхід в море поступовий. Про камні вже написав вище.
На пляжі холодильники з водою та айраном.
6. ХАРЧУВАННЯ.
Вся їжа в готелі – смачна. Немає страви, яка стоїть для кількості або краси. Сніданок – стандартний. Але це означає, що немає чого їсти. Всього достатньо.
Обід та вечеря – стейки, курятина, телятина, баранина, риба, червона риба, риба запечена в хлібі, креветки, мідії, суші… Жарять страви на грилі. На дитячому столі: бургери, фрі, піца, нагетси.
Багато овочів. З фруктів: яблука, апельсини, ківі, банани, персики, абрикоси, кавун, диня, кілька разів клубніка. Черг не було. Завжди всього вистачало і все вчасно поповнювали.
Солодощі! Уммм. Смакота. Прекрасний вибір тортів, пирожинок, пахлави.
У мене «специфічний шлунок». Завжди беру ліки для підстраховки. Так от – шлунок ні разу не турбував. Для мене – це знак якості.
За напоями в головному ресторані не потрібно стояти в черзі. Їх приносять офіціанти і роблять це завжди оперативно.
Шеф повар постійно в ресторані, все контролює. Після вечері всі столи, витяжки і т.д. ретельно миються.
Щодо харчування для маленьких дітей – нічого не можу сказати. Лише напишу, що є завжди гаряче молоко, є мікрохвильовка. В готелі дуже велика кількість з маленькими дітьми, нарікань від їх батьків не чув.
Морозиво – з 12:00 до 17:00 в барі біля басейну, барі біля пляжу, барі біля аквапарку. Види: пломбір, манго, лимон, клубніка, шоколадне.
Гезлеме (турецькі млинці. На вибір: м’ясо, овочі, сир. Або без нічого – так любить наш син))) – з 12:00 до 16:00 в барі біля пляжу.
7. НАПОЇ.
Цей готель показав нам, що алкоголь в Туреччині може бути на достойному рівні.
ПИВО – ефес. Норм. Звичайно, якщо Ви любитель крафтового пива, то… Але пиво норм.
ВИНО – червоне, рожеве, біле. Теж норм. Нам найбільше зайшло біле.
Також в асортименті віскі, коньяк, ракія, горілка, текіла. Пробував у чистому виді лише текілу – добра!) Дуже добра! Гарно відсвяткував неї перемогу зібрної над Сербами!)
КОКТЕЙЛІ – достатньо широка карта. Наш топ: це маргарита, секс на пляжі та бейліз. Також є вибір безалкогольних коктейлів.
СОКИ – в автоматі цілий день Не юпі. Пакетовані. Яблучний, Вишневий, Ананасовий, Апельсиновий. Також кола, фанта, спрайт, тонік. Фреш на сніданку – 1, 5 Євро.
КАВА – в автоматах: еспресо, амерікано, лате, мокачіно, гарячий шоколад. Хорошої якості. Обов’язково спробуйте турецьку каву, яку варять в турці – мені дуже сподобалася.
8. РЕСТОРАНИ, БАРИ.
В готелі є основний ресторан, бар біля пляжу, бар біля аквапарку, бар біля басейну, лобі. Протягом дня завжди пропонують снеки та перекуси.
В барі біля аквапарку лише пиво, вода, кава.
Лобі – дуже спокійне та атмосферне місце ввечері. Працює до 01:00. Прекрасна місце, щоб перед сном скуштувати коктейль та посидіти у чудовій атмосфері.
Ресторани аля карт – 4 штуки. Одне безкоштовне відвідування. Ми обрали рибний ресторан. Не скажу, що прямо отримали гастрономічний оргазм, але смачно, ситно і атмосферно на березі моря.
9. АНІМАЦІЯ, ШОУ-ПРОГРАМИ, РОЗВАГИ.
Браво, всій команді, а це (я нарахував) 15 аніматорів з різних країн.
Якщо Ви за активний відпочинок, то протягом дня аніматори для Вас організовують: футбол, волейбол, боча, дартс, настільний теніс, стрільба з пневматики, аеробіка, акваеробіка,
Щодня цікаві конкурси біля основного басейну.
В вечері в основному амфітеатрі - міні диско для дітей, після – шоу програма. Під час нашого відпочинку виступали: акробатичний цирк, бразильський карнавал, шоу магії, танцювальний колектив – всі професійні колективи. Найбільше сподобався цирк і бразильське шоу! Також аніматори показували виставу «Білосніжка і сім гномів». Після шоу програми – диско або «жива музика» біля сцени біля басейну. Також був вечір караоке…
Закінчення в 23:00, тому за шум вночі переживати не потрібно.
10. ДЛЯ ДІТЕЙ.
АКВАПАРК. Працює – з 10:00 до 12:00, - 14:00 до 16:00. 4 гірки. Мені та сину цілком було достатньо.
БАСЕЙНИ. Є два басейни 30 см біля головного басейну. Також 1 басейн 40 см і 1 басейн 1м біля аквапарку. Басейни не підігріваються, тому з самого зранку були прохолодні.
МІНІ КЛУБ. З 4 до 8 років. Працює – з 10:00 до 12:00, - 14:00 до 16:00. Є відкритий майданчик, є закрите приміщення. Є можливість залити дитину. Пишете в журнал дані про себе, де Ви будете відпочивати в цей час і маєте трохи часу для себе)) Наш малий завжди з радістю хотів йти в міні клуб. Навіть, вимагав, щоб ми його туди завели!)
Є міні клуб з 8 до 12 років, але про нього нічого написати не можу.
В один з днів на галявині надували 8 великих батутів. Радості дітей не було меж.
Лежаків біля басейнів достатньо. Завжди є вільне місце.
11. ЕКСКУРСІЇ.
Нічого не можу написати, бо нікуди не їздили. Лише напишу про старовинне місто Сіде: амфітеатр, руїни міста, храм Аполона. Туди можна дістатися за 30 хв пішки – якщо прогулюватися променадом. Якщо дивитися на море – йти ліворуч. Нам сподобалось. Раджу сходити. Можна поїхати (ми назад їхали) – долмушка 2, 5 ліри на людину. Таксі, кажуть, 10 доларів.
12. КОНТИНГЕНТ, АТМОСФЕРА.
В готелі 70% - це німці. На другому місці – турки. Росіян та українців не багато. Дуже багато сімейних пар з дітьми.
В готелі панує прекрасна атмосфера. Люди вітаються, посміхаються один одному, обмінюються інформацією щодо відпочинку. Персонал готелю – привітний, на позитиві. Це все створює дуже приємний фон для якісного відпочинку.
ВИСНОВОК: В нашої сім’ї є правило – ми кожного разу їздимо в інше місце! Але саме в Melas HoliDay Village ОДНОЗНАЧНО хочеться повернутися. Ще раз дякуємо за прекрасний відпочинок.
Дякуємо компанії Місто Тревел за вибір готелю та організацію цього відпочинку!
P.S. Будуть запитання – пишіть, радо відповім! Гарного усім літа!))

Це якщо коротко.
А якщо детальніше:
Були вже 2 рази, 1й у травні, другий у вересні. І ще хочу, і ще раз поїду.
Персонал уважний, ввічливий і ненадокучливий. Говорять німецькою, деякі англійською, дуже мало російської, готель належить до тих, що в основному приймають німців. Восени на рецепції з'явилась дівчина Юля, вона допомагала українцям, що не могли спілкуватися іноземними та невеликій кількості російськомовних.
Гарна, хоч і невелика територія. Ростуть мандарини, можна у затінку скуштувати. Та безліч квітів, пальм та гарно вистрижених кущів. Гуляють котики)))
Харчування на рівні. Морепродуктів досхочу. Кальмари, мідії, креветки, нарахувала 6 видів риби...при тому щодня. Фруктів досхочу. М'ясо- різне і смачно. Діткам можна їсти навіть з дорослого меню. Не переперчене і не пересолене. Ну і турецькі солодощі, щодня ввечері вивозили торт-морозиво.
Море- тепле, чисте, прекрасне.
Пляж прибирають, лежаків вистачає.
Пірсу немає, але є в сусідніх готелях.
Аквапарк- не аби що, але дітям досить та й дорослим з 2 горок можна добре гепнутись))). В барі знову ж таки дають смачне морозиво. Працюють бодігарди.
Анімація- ДЯКУЄМО!!! За щасливу та задоволену дитину дитячій анімації. Зокрема Ані та Насті, дівчатка, ви найкращі!!! Доросла анімація теж цікава, різноманітна!! Біля басейну майже через вечір дискотека. Аніматори до 23їгодини на ногах. Все дуже активно. Колектив цього року відпрацював сезон на 5++++.
Дуже сподіваємось зустріти вас знову в 2019))) Дякую, МЕЛАС!!!!

Прекрасный номер, двухкомнатный, на втором этаже виллы с видом на бассейн. Очень порадовал большой балкон и хол с мини кухней, сравнительно большой холодильник - он же мини бар (только пиво и безалкогольные напитки, вода питьевая - пополняется 1 раз на 2 дня), на кухне умывальник с небольшой столешницей, чайник, чашки, стаканы.
Питание прекрасное, с разнообразием фруктов и овощей, на любой вкус и возраст. С детским питанием ребенка (6 лет) вопросов не было и картошка и курица и овощи все очень хорошо приготовлено (отдельное спасибо команде поваров). Единственной ошибкой по питанию было воспользоваться походом в рыбный ресторан (АЛЯ карт), думали, что будет необычно, а было хуже чем в обычном ресторане. (вообще не совсем понятно для чего эта услуга)
Пляж песчаный, но при входе в море на дне камни, о них можно пораниться, но соблюдая осторожность можно проплыть метров 5 и там опять песчаное дно. Шезлонгов много, все в хорошем состоянии проблем с размещением на пляже никаких. Пляжные полотенца выдаются один раз на весь срок пребывания в отеле (можно поменять за 1 евро) но нам это не понадобилось.
Территория очень ухоженная и зеленая, хотя и не очень большая, но с интересным ландшафтом. На территории есть бассейны как с аквапарком (3 не очень большие горки), так и с "лягушатником" . Развлечения и анимация на любой вкус и спортивные и детские мероприятия, вечерние концерты и ночная программа в баре у бассейна. Пользовались арендой теннисного корта и ракеток с мячиками, все бесплатно, корт в удовлетворительном состоянии, если вы не профессионал, то поиграть получиться. Вдоль всей набережной идет прекрасная пешеходная дорожка, до Сиде (приблизительно 2.5 км. )
Рядом с отелем есть магазинчики со всякой ерундой от восточных сладостей до очков, футболок и т. п.
Персонал прекрасный, отзывчивый и решает любые вопросы очень быстро и без проблем.
Итог - мы остались очень довольны поездкой и проживанием и надеемся, что вернемся в этот отель еще не раз.