Відгук про турфірму Аккорд-тур Туроператор (Львів)

Якщо ви хочете жити - не мандруйте з 'Акорд-туром'

Дата придбання послуги: 25 липня 2016
Написано: 18 серпня 2016
2.0
Турфірма: Аккорд-тур Туроператор (Львів)
Вид послуги: пакетный тур, экскурсионный тур

Прекрасна Норвегія та безвідповідальний «Акорд-тур»

Наш тур із червня перенесли на липень, оскільки не набрався гурт у повному обсязі. Але ж мрії повинні збуватися, і хіба має значення місяць перенесення, якщо ми побуваємо в найкрасивіших місцях батьківщини вікінгів! За програмою найнасиченішим і найцікавішим обіцяв стати тур «Мед з чорницями… І вся Скандинавія». І ось ми вже в терміналі чекаючи на автобус. Виїхали ми звідти на півгодини пізніше, оскільки «з технічних причин» нам дали інший автобус. Після проходження кордону ми з посмішками рухалися далі. Нас супроводжувала чудовий гід Галина Шипунова. У неї чудово підібрані відеоматеріали, і завжди напоготові цікаві та детальні історії та розповіді про міста, що проносяться за вікном.

Тут хочу зазначити, що якщо ви в рамках цього туру плануєте подивитися «стародавнє місто Люблін з його багатовіковими кам'яницями, вузькими вуличками та архітектурними пам'ятками», або «місто музикантів та квітів Юрмалу з незвичайною аурою прибережного курорту» - не плануйте, оскільки навіть за оперативного переході кордону та хорошому гіді часу на них вже не залишається; на жаль, це просто приманка, захована у програмі. Як і музей ABBA, Стокгольмська ратуша, музей-садиба Едварда Гріга та деякі інші екскурсії (набір «приманок» може трохи змінюватися, але багато чого ви так і не побачите).

На шостий день поїздки ми піднімалися за фотографіями Сходами Тролей і зняли неймовірні по красі кадри. А потім…. Потім був спуск вниз, раптова аварія автобусу, швидкі машини та гелікоптери, пожежники та поліція…. І все як у фільмі, де багато крові та сліз, і у головного героя дзвенить у вухах. Ми всі не розуміли, що сталося, і найменше думали, хто винен. Я буквально за кілька хвилин до аварії пристебнулася, хоч сперечалася із чоловіком і не хотіла цього робити. Хіба хтось пристібається у автобусі, фотографуючи простори? Людину 15 одразу госпіталізували, а одного чоловіка, який сидів одразу за мною, на наступному сидінні, врятувати не вдалося. Ці хвилини відчаю та крику неможливо забути…

Норвежці привезли нас до місцевої школи, де проводив огляд лікар, нам наливали чай і каву, але всі мали думки про те, як повідомити додому, що ми живі, встигнувши до випуску новин. Багато дівчат були самі, без батьків та близьких. Всі речі залишилися в автобусі, телефони, фотоапарати… і життя молодої, повної сили людини – теж назавжди залишилося там, на шестиметровому кручі.

Потім були опитування поліцейських, свідчення, і багатоденний страх того, що коли ми знову сядемо в автобус, все може повторитися... Гід Галина всіляко намагалася підтримати та підбадьорити нашу групу; вірніше, тих, хто ще був у ній, тому що багато хто був у лікарні або доглядали родичів. На раді групи було ухвалено рішення продовжувати тур, оскільки серйозних альтернатив не було (пропонувалося повертатися літаком власним коштом). Ми вирушили далі, забравши тих, хто міг ходити і вже не потребував допомоги лікарів. Так на групових фотографіях з'явилися туристи з гіпсовими пов'язками на руках та голові, з численними забоями та травмами… З програми у нас випало 3 дні. Повністю ми намагалися охопити Норвегію, оскільки всі розуміли, що це інший кінець землі, де ми знову опинимося нескоро.

Пізніше, обговоривши ситуацію в готелі і так і не дочекавшись протягом кількох днів інформації про часткову компенсацію базової вартості туру, ми написали колективну претензію до компанії Акорд-тур. Ми не звинувачували компанію в тому, що трапилося, а щиро сподівалися, що вони оцінять усі наші негаразди та недоотримані позитивні враження, за які ми сплатили гроші – і «місто парасольок між сімома горами» Берген, і «душа Швеції» Гетеборг, і «можливість проїхати по унікальному, що не має аналогів у світі» Ересунського мосту, і міріади вражень про Копенгаген – всього цього ми так і не побачили.

Довгоочікувана відповідь на наш лист здивувала всіх учасників події: виявляється, компанія вирішила повністю зняти з себе відповідальність за все, що сталося. Директор компанії Г.І. Бучинська на трьох аркушах переконувала нас, що й водії без досвіду поїздок гірськими дорогами, яких вони нам надали – не їхні водії, а є співробітниками зовсім іншої фірми, і автобус без плівки на вікнах, про скло яких порізалося так багато людей і який вони екстрено замінили перед самим виїздом – зовсім не їхній автобус. І наші гроші, які вони не витратили, вони нам не збираються повертати, а прикриваються фіговим листям різних законодавчих актів (начебто ми на них до суду подавали). І якщо у нас є питання та претензії, то ми повинні звертатися в зовсім інші компанії (а краще – безпосередньо до водія, прямо в норвезьке СІЗО), от і контакти їх для зручності вказані – адже вони «цінують і дбають про кожного туриста». Собі в заслугу «Акорд-Тур» ставить те, що за свій рахунок сплатив один день готелю, який не був врахований, а ще (не дивлячись на чинне законодавство) вони подумали і можуть, так і бути, дати нам знижку на 30%. наступний тур.

Я хочу відзначити і те, що ми сплатили 2-місну каюту на поромі з Прибалтики до Швеції, по 148 євро з особи. Але нас, прямо на поромі, поставили перед фактом, що ми ночуватимемо в 4-місній каюті, і досі не повернули ні цента, хоча 4-місна каюта, виходячи з попереднього листа «Акорд-тур», уже входить до базової вартість туру. Ми одразу написали претензію, оскільки «Акорд-тур» відмовився відшкодовувати ці гроші. Тепер ми маємо казкові фотографії Норвегії в альбомі, спогади про жахливу та трагічну аварію, сильно зіпсовану відпустку та непотрібний бонус у 30% знижки на наступний маршрут даної компанії, про яку у нас вже так багато негативних вражень, що про продовження поїздок з ними не може йти і мови.

Коли ми вирушаємо у подорож, ми довіряємо компанії, яка, у свою чергу, має турбуватися за компетентність водіїв, якість автобуса та умови проживання туристів. Ми оплачуємо набір послуг, які дуже хочемо отримати в повному обсязі, і залишившись цілими та неушкодженими.

Акорд-тур дивиться якось інакше на свою роботу і свою відповідальність перед нами. Якщо раніше ми ще хоч якось могли повернутися до послуг цієї компанії, то зараз усіма доступними способами я хотіла б захистити своїх друзів, родичів та решти мандрівників від вибору, який, як з'ясувалося, може виявитися фатальним. Страшно навіть подумати, що така велика туристична фірма, яка пишається грамотами та заслугами, може писати такі листи у відповідь і уникати відповідальності… Щодня по світу колесять багато десятків «не їхніх» автобусів з гідами та безтурботними туристами, які навіть не підозрюють про те , Що одна з найвідоміших компаній країни не несе за них рівних рахунком жодної відповідальності!