Дата придбання послуги: 04 серпня 2017 Написано: 02 листопада 2017 |
Турфірма: Аккорд-тур Туроператор (Львів) Вид послуги: экскурсионный тур |
Добрий день всім!
З Акорд-туром я їздила з 2013 року.
З погляду якості готелів, сніданків, організації маршруту мене все влаштовувало, у європейських турах так точно. Потім до Європи я стала їздити самостійно, а Україною (в активні тури), крім особистих поїздок, з Акордом (з 2015 року).
У якийсь момент ціни на тури українського напряму різко піднялися (начебто влітку 2016 року), наприклад, при замовленні за місяць туру на 10 днів з одномісним розміщенням (а навіщо мені жити з якимсь незнайомим персонажем, а то й з двома) .що написано в договорі?) Акорд брав близько 6500 гривень. Це без доплати за місце спереду та пакет факультативних екскурсій. Про останні взагалі хочу розповісти докладно, власне, через що, з'їздивши в серпні 2017 року в тур "Відпустка різнокольорова немов сни" і підрахувавши свої фактичні витрати/збитки в кінці поїздки, я вирішила ніколи більше в цих розлученнях на бабки не брати участь і застерегти всіх, хто збирається їздити з Акордом навіть Україною.
Далі цифри.
6500 грн коштує 10-денний тур Україною.
Реально в цю суму входить проїзд, проживання, сніданки (жахливі в більшості готелів, крім готелю в Івано-Франківську).
За факультативні екскурсії в турі плюс оренду спецтранспорту для заїзду в гори ви заплатите ще близько 2000.
Плюс, обіди-вечері щодня – це ще мінімум 100 гривень.
Разом у мене вийшло за 10 днів туру, при тому, що я жодних сувенірів взагалі не купувала і дорогими ресторанами не ходила: 9300 гривень.
Якось дорого для 10-денного туру Україною, погодитеся? Адже реально цей тур 8-денний (у перший день ви просто їдете до Франківська зі Львова і заїжджаєте дивитеся всякі звичайні, що нічого не представляють церкви по дорозі туди, де все безкоштовно), а останній день - це вже їдете з Рахова назад до Львів півдня.
Чому так дорого вийшло? Тому що гіду треба заробити. Звичайно ж, він буде прибіднятися, що в Акорді гіди всі небагаті, отримують мало, але якщо подивитися на їхній гірський одяг по тисячі-дві тисячі за річ, починаєш сумніватися у низьких зарплатах.
Я приблизно порахувала, скільки гід отримує навар особисто в кишеню за кожну факультативну екскурсію в цьому турі.
Наприклад, поїздка на озеро Несамовите (шалене). З вас беруть 280 гривень за поїздку. Зазвичай група – це 20-25 людей, ну, візьмемо 20 людей. 20Х280= 5600 гривень, мінус замовлення автобусів до місця старту до озера та назад - це 3000 гривень за два спринтери, та вхідні квитки до заповідника - 400 гривень за 20 осіб. І те, спринтера орендують лише якщо група велика, адже великий автобус до точки старту не заїде. Разом: за одну екскурсію у гіда навар 2200 гривень! А таких екскурсій у турі, на хвилиночку, ще 5! і це без жодних доплат за спецтранспорт тощо. Тобто за 10 днів туру гід заробляє 10-11 тисяч гривень. Добре, все нічого, не моя ця справа лізти в їхній гаманець, але обурює інше: чому Акорд тур ставить такі ціни на звичайні екскурсії по Україні? Якщо приїхати жити в Яремче самостійно та брати екскурсії у місцевих турфірм, там вони чомусь будуть дешевшими на 100-150 гривень за екскурсію, а якість – ще краща. Акорд-тур нахабнів настільки, що в деяких своїх українських турах бере по 160-180 грн за трансфер з Яремче до Буковеля, де вам дають покататися взимку всього з 11:00 до 16:00, при цьому можна самостійно поїхати туди на доброму. рейсовому автобусі та за проїзд у дві сторони заплатити 50 гривень.
Організація українських турів – взагалі смішна тема з огляду на поїзди. Чому туристи з великих міст повинні намотувати кола, їдучи до Львова, де стартує тур, якщо вони мають прямі поїзди не те, що до Франківська, а до Яремче та до Рахова? Чому не можна розпочати тур із Яремче? Туди чудово будь-хто може дістатися або прямому поїзді/автобусі, або маршрутці з Франківська/Львова! Ні, Акорд-тур вважає за краще накручувати порожні та марні дні, збільшуючи тривалість туру, так, що в кожному турі українського напряму перший, а то й другий дні туру - абсолютно марні та непотрібні, щось цікаве починається тільки з третього дня. Але приїхати з третього дня і включитись у тур, не можна, ти все одно зобов'язаний сплатити повну суму вартості туру. Є турфірми, які дають можливість приєднатися до них у середині туру за половину ціни, але Акорд наполегливо нав'язує непотрібні екскурсії, що повторюються своїм туристам, як наприклад, у кожному українському турі є екскурсія по Івано-Франківську або заїзд на базар в Яремчі ("це дуже важливо і дуже потрібне!").
Що ще обурило, гіди Акорда, особливо товариш С. Копанський, вважають свою думку єдино правильною і коли починаєш їм пропонувати інші варіанти маршрутів в гори, готелів, заміну екскурсій, бачиш з їхнього боку невдоволення. Взяти екскурсію на те ж озеро Несамовите, там кілометраж - 9 км, при тому, що є доріжка, де йти 6,5 км, тобто економія сил хороша, але ні, ми підемо тією дорогою, яка 9 км, нехай усі туристи здохнуть але я так вирішив і так буде.
І, апофеоз розлучень, дегустація наливок у місцевого жителя Яремче – пана Романа. Проти Романа та його наливок не маю абсолютно нічого, але Акорд із цієї осені став здирати за дегустацію 130 гривень, при тому, що у Ворохті в одному з ресторанів подібна дегустація коштує 50 гривень із закусками! Справа не в грошах, а в нахабстві - якщо Акорд скрізь хоче максимально зробити з туристів лохів, то він це і буде робити, до певного часу. Я ж сподіваюся, що люди, які прочитають мій відгук, не поведуться на привабливі українські тури Акорду, адже якщо приїхати самостійно до того ж Яремче, жити там, харчуватися там і брати екскурсії у місцевих турфірм, вийде навіть дешевше, ніж їздити з групою. Парадокс, правда? Адже груповий тур начебто має бути економнішим, бо це група, але ні. У Акорда про таке й не чули.
А можна ще простіше зробити - просто поїхати за програмою Акорду, але самостійно, забронювавши зручні готелі та купивши туристичні карти або завантаживши їх, благо, їх в інтернеті повно.
А можно еще проще сделать - просто поехать по программе Аккорда, но самостоятельно, забронировав удобные отели и купив туристические карты либо скачав их, благо, их в интернете полным-полно)
Я була в багатьох турах Україною з Акордом і можу підтвердити, що ціни останнім часом просто зашкалюють.
І в цьому турі я теж була, так, дорого, дуже, і, швидше за все, невиправдано дорого. Але я їжджу в такі тури сама, компанію підібрати собі не можу. І лише з цієї причини доводиться звертатися до Акорду.
Я была во многих турах по Украине с Аккордом и могу подтвердить, что цены в последнеевремя просто зашкаливают.
И в этом туре я тоже была, да, дорого, очень, и скорее всего неоправданно дорого. Но я езжу в такие туры одна, компанию подобрать себе не могу. И только по этой причине приходится обращаться в Аккорд.
Я не дилетант, в свое время я облазила практически всеь Крым с друзьями, которые по понятным причинам туда теперь не едут, а Карпаты им не знакомы.Да, можно все спланировать, построить маршруты, но не представляю, как я буду одна топать 9 км к озеру...Хотя, я заметила, что в моей последней группе никого особо цены не напрягали,я, например, была единственной, кто не ходил к пану Роману на дегустацию.А многие посетили его не только во второй, но и в третий, и в четвертый раз. Так что пока есть желающие - снижения цен нам не видать. Но справедливости ради должна отметить, что сами туры мне понравились все, и удовольствие я получила большое.
Я не дилетант, свого часу я облазила практично весь Крим з друзями, які зі зрозумілих причин туди тепер не їдуть, а Карпати їм не знайомі. Так, можна все спланувати, побудувати маршрути, але не уявляю, як я буду одна тупотіти 9 км до озера ... Хоча, я помітила, що в моїй останній групі нікого особливо ціни не напружували, я, наприклад, була єдиною, хто не ходив до пана Романа на дегустацію. , і вчетверте. Тож поки що є охочі - зниження цін нам не бачити. Але заради справедливості повинна відзначити, що самі тури мені сподобалися всі, і задоволення я отримала велике.
Так, дуже дивно. Одна з найбільших турфірм України, здавалося б, потрібно розвивати мережу маршрутів, відкривати нові напрямки, удосконалити те, чого досягли... Але нічого подібного не відбувається! Як були поїздки, відкриті на початку 2000-х, так і залишилися... На сайті Акорду нічого нового, жодних нових маршрутів, те саме. Багато туристів з моїх знайомих кажуть, що відмовляються їздити з Акордом через побиті маршрути. з відвідуванням невеликих старовинних міст, де можна відчути справжній дух народу цієї країни та побачити її не лише фасадну сторону! Наприклад, хто був у Парижі, знає, що справжню Францію у Парижі не побачиш, у ньому скоро не побачиш француза.
Або Польща – безліч міст, але немає турів по них, є Краків і якщо пощастить, можна трохи побачити Вроцлав (якщо рано привезуть на ночівлю)... Але Акорду, ймовірно, це не потрібно, є поки що старі маршрути – значить співвітчизники їздитимуть...!
Да, весьма странно. Одна из самых крупных турфирм Украины, казалось бы нужно развивать сеть маршрутов, открывать новые направления, усовершенствовать то, чего достигли... Но ничего подобного не происходит! Как были поездки, открытые вначале 2000-х, так и остались... На сайте Аккорда ничего нового, никаких новых маршрутов, одно и то же. Многие туристы из моих знакомых говорят, что отказываются ездить с Аккордом из-за избитых маршрутов, Хотелось бы, чтобы Аккорд организовывал маршруты не по принципу "галопом по Европе", с посещением нескольких стран за несколько дней, а открыл обстоятельные маршруты по одной стране, с посещением небольших старинных городов, где можно ощутить подлинный дух народа этой страны и увидеть её не только фасадную сторону! Например, кто был в Париже, знает, что настоящую Францию в Париже не увидишь, в нём скоро не увидишь француза... Или Польша - множество городов, но нет туров по ним, есть Краков и если повезёт, можно чуть-чуть увидеть Вроцлав (если рано привезут на ночёвку)... Но Аккорду, вероятно, это не нужно, есть пока старые маршруты - значит соотечественники будут ездить...!
Так, дуже дивно. Одна з найбільших турфірм України, здавалося б, потрібно розвивати мережу маршрутів, відкривати нові напрямки, удосконалити те, чого досягли... Але нічого подібного не відбувається! Як були поїздки, відкриті на початку 2000-х, так і залишилися... На сайті Акорду нічого нового, жодних нових маршрутів, те саме. Багато туристів з моїх знайомих кажуть, що відмовляються їздити з Акордом через побиті маршрути. з відвідуванням невеликих старовинних міст, де можна відчути справжній дух народу цієї країни та побачити її не лише фасадну сторону! Наприклад, хто був у Парижі, знає, що справжню Францію в Парижі не побачиш, у ньому скоро не побачиш француза... Або Польща – безліч міст, але немає турів по них, є Краків і якщо пощастить, можна трохи побачити Вроцлав (якщо рано привезуть на ночівлю)... Але Акорду, ймовірно, це не потрібно, є поки що старі маршрути - значить співвітчизники їздитимуть...!