Не просто музей Корсунь-Шевченківського району
![](/static/img/ava-48.png)
Район м. Корсунь-Шевченківський дав залишки давніх поселень неолітичних племен, трипільців, скіфів, черняхівців, ранніх слов’ян. Тут виявлено 6 поодиноких курганів та 3 курганні групи з 16-ма насипами. Всього знайдено більше 20 археологічних памяток, що охоплюють період від IV тис. до н.е. до пізнього середньовіччя.
Район дуже багатий археологічними знахідками.
Під час подорожі я відвідала Корсунь-Шевченківський Краєзнавчий музей. Музей мені дуже сподобався: величезна територія вкрита зузковими деревами (а я як раз їздила в той час, коли квітнув бузок), схили гір також вкриті ним, також тут розташований розлом тектонічних плит, у цьому місці тече річка, яка виглядає на місцях розломів як водоспад, і виходить дуже мальовничий пейзаж, схожий на стрімку гірську річку. Над цією річкою є багато підвісних мостів (не кожний бажає надл ними проходити, адже під вами тече бурний потік води). І звичайно ж багато цікавих експозицій. Музей розділений на багато корпусів з різними темами експозицій. Тут зібрані колекції з усього Корсунь-Шевченківського району та Черкаської області.
Нажаль, я не встигла відвідати усі, адже територія дуже велика і за день обійти її неможливо. Та я отримала задоволення від прогулянки по цим паркам, місточкам над річкою, подихала свіжим і чистим повітрям.
Раджу відвідати цей музей усім, хто полюбляє спокійний відпочинок.